De onderzoekers

Dr. Stéfanie André doet onderzoek naar flexibel en part-time werken en de relatie met de werk-privé balans en huishoudbeslissingen. Zij is verbonden als universitair docent sociale ongelijkheid aan de afdeling sociologie van de Radboud Universiteit. Daar is zij mede verantwoordelijk voor de coördinatie van de negende ronde van het European Social Survey. In 2017 is zij gepromoveerd aan Tilburg University met het proefschrift: The two sides of home-ownership: security and insecurity. Voor haar onderzoek naar Flexibele Work Arrangements Among Men (FLAME) ontving zij subsidie vanuit de ASPASIA gelden van Dr. Ellen Verbakel.

Dr. Stéfanie André

Dr. Peter Kruyen werkt als universitair docent bij de afdeling bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Hij doet onderzoek naar de compententies, psychologische eigenschappen en gedrag van gemeente-ambtenaren. Hij is betrokken bij het project FLAME-A (Ambtenaren).

Dr. Peter Kruyen

Prof. Dr. Gerbert Kraaykamp werkt als hoogleraar empirische sociologie bij de afdeling sociologie aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid. Meer specifiek onderzoekt hij hoe aspecten van ouderlijke opvoeding en socialisatie de onderwijscarrière van kinderen beïnvloeden. Daarbij hebben man-vrouw verschillen zijn bijzondere interesse. Hij is voornamelijk betrokken bij FLAME-C (cross-sectionele en longitudinale data-analyse).

Prof. Dr. Gerbert Kraaykamp